top of page

Google Search Console Nedir?

Google Arama Konsolu (önceden Google Web Yöneticisi Araçları), web yöneticileri için Google tarafından ücretsiz bir web hizmetidir. Web yöneticilerinin endeksleme durumunu kontrol etmelerini ve web sitelerinin görünürlüğünü optimize etmelerini sağlar. 20 Mayıs 2015 itibariyle, #Google, Google Web Yöneticisi Araçları’nı #GoogleSearchConsolu olarak yeniden markalandırdı. 1 Ocak 2018’de, Google, yenilenmiş bir kullanıcı arayüzü ve geliştirmelerle Arama Konsolunun yeni bir versiyonunu tanıttı.

Google Search Console'un Yeni Sürümü GSC’de yararlı bulduğunuz çoğu şey şu anda “yeni” sürümde bulunmaktadır. Eğer bir #SEO GSC'ye erişim istediğinde, onları kesinlikle yeni versiyona eklemeniz gerekiyor. Gerçek anlamda bir Google Search Console raporu istiyorsanız aşağıdaki adımları takip etmenizi öneririz.

GSC'ye Nasıl Kullanıcı Eklenir? “Ayarlar” ve ardından “Kullanıcılar ve izinler” in yanındaki oka tıklayın:

Sonra, sağ üst köşedeki mavi “Kullanıcı ekle” düğmesini tıklayın. Ardından, SEO şirketinin eklemenizi istediği e-posta adresini girebilirsiniz.

Not: Bu adres bir Gmail hesabı veya bir Google Apps hesabı olmalıdır. İşte böylelikle ikinci bir kullanıcıyı Google Search Konsol’a eklemiş oldunuz. Tam veya kısıtlı erişim mi vermelisiniz? Çoğu durumda, sınırlı erişim iyidir ama tam erişim vermek bazı durumlarda işlerinizi hızlandırmak için daha yararlı olabilir. Onları disavow aracınıza erişmelerini istiyorsanız. URL'leri getirme ve oluşturma yoluyla gönderebilmeleri gerekiyorsa. Manuel bir işlem için yeniden değerlendirme isteğinde bulunabilmeleri gerekiyorsa. Site haritaları göndermek istiyorlarsa. Tam erişim vermeniz sizin için daha yararlı olacaktır.

Bunu yapmak için sol üstteki aşağı oka tıklayın ve “Özellik ekle” yi seçin.

Daha sonra eklemek istediğiniz URL'yi girmeniz istenecektir. URL’nizin https sürümünü burada eklersiniz. Örneğin, https://example.com. Tüm bu işlemleri yaptıktan sonra aşağıdaki adımları izleyin. Bir #Meta Etiketi Ekleyin Google Analytics doğrulamasına tıklayın Sitenizin <head> kısmındaki GA alanına ekleme yaparak tüm verileri çekebilirsiniz. Bu genellikle en işe ve basit yöntemdir. Fakat bu kısmın olup olmadığından emin değilseniz, başka seçenekler de var, ancak bunlar oldukça teknik olma bilgi gerektirebilir ve bu yüzden de şirketimizi teknik danışmanlık için arayabilirsiniz.

Kaynak: https://www.mariehaynes.com/add-new-user-gsc/

bottom of page