top of page

Hedef EBM teklifi Nedir?

Teklifleri, belirlediğiniz işlem başına maliyet (#EBM) hedefiyle olabildiğince çok dönüşüm elde etmenizi sağlamaya yardımcı olacak şekilde ayarlayan bir otomatik teklif stratejisidir.

  • Temel reklamcılık hedefiniz dönüşüm (satışlar, kayıtlar veya mobil uygulama indirmeleri gibi) elde etmekse, Hedef EBM teklifi, bütçeniz dahilinde otomatik olarak daha fazla dönüşüm elde etmenize yardımcı olabilir. Bu araç, satın alma dönüşümünü tetikleyen tıklamalar için daha az ödeme yaparken daha yüksek bir satış hacmine ulaşmanızı da sağlayabilir.

  • Hedef EBM teklifi, kârlı olmayan tıklamaları önlemek ve daha düşük maliyetle daha fazla dönüşüm sağlamak için dönüşüm izleme verilerinizden yararlanır. Hedef EBM teklifi verme, kampanyanızın dönüşüm geçmişine dayalı olarak, reklamınız gösterilmeye her uygun olduğunda optimum tıklama başına maliyeti (TBM) otomatik olarak bulur. Daha yüksek değere sahip tıklamalar için daha yüksek TBM teklifleri, daha düşük değere sahip tıklamalar içinse daha düşük TBM teklifleri belirler.

  • Hedef EBM teklifi, bir hedef EBM (bir dönüşüm başına ödemek istediğiniz ortalama tutar) belirlemenizi gerektirir. Hedef EBM simülasyon aracı, hedef EBM'nizi değiştirdiğinizde dönüşüm hacminizin nasıl etkilenebileceğini tahmin etmenize yardımcı olabilir.

  • Daha fazla satış veya dönüşüm elde etmenize yardımcı olabilecek diğer bir benzer özellik de Geliştirilmiş TBM'dir (GTBM). GTBM ile Hedef EBM arasındaki temel fark; GTBM'nin manuel olarak ayarladığınız maks. TBM tekliflerinde düzenlemeler yapması, Hedef EBM'nin ise hedef EBM'nize ulaşmayı denemek üzere otomatik olarak teklif vermesidir.

  • TrueView for Action reklamlarının etkileşimleri, reklamlara yapılan tıklamalar veya 10 saniyelik izleme süreleri olarak tanımlanır. Reklam hem tıklanır hem de izlenirse yalnızca tıklama sayılır. Bir video reklamın en az 10 saniyesinin izlenmesi, etkileşimden sonraki 3 gün içinde dönüşüm gerçekleşirse web sitesi dönüşümü sağlamış sayılır. Reklamınızı tıklayan kullanıcılar içinse dönüşümler, geçerli dönüşüm aralığınız üzerinden ilişkilendirilmeye devam eder.


Kaynak: Google Ads

bottom of page