top of page

Oturum Kimlikleri ve İzleme

Googlebot'u karıştırmayın Oturum kimliklerinin ve diğer izleme yöntemlerinin kullanılması, sitenizin dizine eklenmemesine veya yanlış dizine eklenmesine neden olabilir. Googlebot gibi botlar , bir sayfanın izleme argümanlarını veya oturum kimliklerini farklı sayfalar olarak yanlış yorumlayabilir ve URL'leri kaldıramayabilir; bu, web sayfanızın kopyalarının bu tekniklerin kullanılmasının bir sonucu olabileceği anlamına gelir.

Çoğu web sitesi oturum kimlikleri kullanmaz. Ne olduklarını bilmiyorsanız, muhtemelen bu kılavuz hakkında endişelenmenize gerek yoktur. Oturum kimlikleri veya bağımsız değişkenler kullanmıyorsanız bu kılavuz sizin için geçerli değildir. Bu kılavuz, sitenizin arama motoru tarayıcısı dostu olması gerektiğini vurgulayan birkaç yönergeden biridir. Oturum kimliklerinin kullanımı, bir web sitesi için nasıl indekslendiği ve arama motorlarında sıralandığı konusunda çeşitli sorunlara yol açabilir. Olası birçok sorun var, işte birkaç örnek;

Yinelenen içerik Oturum kimliklerinin bir sonucu, yinelenen içeriktir. Köpeklerle ilgili bir web sayfanız varsa, URL ...

Oturum kimliklerini kullanıyorsanız, bir kullanıcı bu sayfaya gittiğinde, kullanıcının URL'si olan bir sayfa görmesine neden olur www.mywebsite.com/dogs.php?

Bu kullanıcıyı gerçekten etkilemez, ancak bir arama motoru tarayıcısı için farklı bir sayfa gibi görünebilir (ve genellikle de görünebilir). Bir arama motoru tarayıcısı, "köpek" sayfanızın binlerce farklı sürümünü dizine ekleyebilir - tek fark URL'nin ve oturum kimliğinin sonundaki URL olmasına rağmen. Bu, bir arama motorunun gerçekte sadece bir sayfanın birden fazla kopyasını endekslemesine neden olabilir. #Web sitenizde bir sayfanın birden fazla kopyası varsa, bu yönergeleri izlemez ve arama motoru sonuçlarını değiştirmeye çalışır ve "spam" olarak kabul edilebilir. 255 bayttan daha uzun URL'ler Oturum kimlikleri 255 bayttan daha uzun bir URL yapabilir. URL'niz 255 bayttan uzunsa, #Köprü Metni Aktarım Protokolü'nün tavsiyelerine uymuyorsunuz. Bu bir Google tarama hatasına neden olabilir - URL'ler izlenmedi / URL'yi çok uzun yönlendir Anahtar noktaları -Oturum kimliklerinin ve aşırı bağımsız değişkenlerin kullanılması botları şaşırtabilir ve sitenizin dizine kötü eklenmesine neden olabilir. -Botlar, aynı içeriğe işaret eden farklı URL'leri ayırt edemeyebilir ve yinelenen içeriğe neden olabilir.

bottom of page